דף הבית » המדע שמאחורי התסיסה והיתרונות הבריאותיים שלה
המדע שמאחורי התסיסה והיתרונות הבריאותיים שלה
תסיסה היא טכניקה עתיקת יומין ששימשה לשימור מזון ולשיפור טעמו. מעבר לתרומתה הקולינרית‚ התסיסה היא תהליך ביולוגי עם יתרונות בריאותיים. על ידי הפיכת סוכרים ופחמימות לאלכוהול או חומצות‚ התסיסה מאריכה את חיי המדף של מזונות ומגבירה את ערכם התזונתי. מזונות מותססים כמו יוגורט‚ קימצ'י וקומבוצ'ה צברו פופולריות בשל טעמם העשיר והשפעתם החיובית על בריאות המעיים. הבנת המדע שמאחורי התסיסה שופכת אור למה מזונות כאלה שם מרכיב עיקרי במטבחים שונים ברחבי העולם.
תוכן עניינים